Geloof in Beweging

Danskerk gelooft in de kracht van de vrije (dans) beweging. Voor veel mensen in de kerk, is dans een spannend gegeven. Een vrijheid die niet zo gebruikelijk is, en moet je daar nu heel soepel en ritmisch voor zijn? Gelukkig niet, bij Danskerk draait het niet om hoe mooi je kan bewegen. Het gaat erom dat je beweging voelt. In jezelf, in het contact met de ander, in jouw relatie met God. Voor de één is die beweging voelbaar in de zachte stilte, voor de ander in het vrolijke contact en voor weer een ander in het individuele ritme. We brengen een bijzondere ervaring waarin je een verdieping mag verwachten in het contact dat je ervaart. Wanneer wij schrijven over contact en ervaring, denken we altijd in 3 niveaus die elkaar kunnen afwisselen; jijzelf, jij en de ander(en), jij en God.

Danskerk werkt op uitnodiging, we kloppen niet zelf bij je aan. Dit doen we heel bewust omdat we ons realiseren dat wat wij brengen, vaak drempels opwerpt. En daarom willen we ons niet opdringen. Maar als er een voorzichtige interesse en nieuwsgierigheid is… dan gaan we graag vrijblijvend in gesprek. Samen ontdekken we dan wat passend is.

In de afgelopen jaren hebben we binnen diverse kerken dansworkshops mogen verzorgen. Denk bijvoorbeeld aan een startzondag met een keuzeprogramma. Een speciaal aanbod voor de vrouw-en-geloof groep. Een themadag met open inschrijving. In de meeste gevallen was ons aanbod een totaal nieuwe ervaring voor de deelnemers. En altijd was de uitkomst verrassend positief. Een ont-dekking van de eigen speelsheid, het voelen van onderlinge nabijheid in de groep, gedragenheid en een knipoog ervaren van God.

Wij zijn van mening dat Vrije Dans zeer waardevol is voor de geloofsbeleving. Voor de onderlinge verbondenheid in een gemeenschap. Voor de lichtheid waar soms te veel zwaarte is. Voor het écht voelen en ervaren van je band met God. Het moge natuurlijk duidelijk zijn dat Danskerk aanvullend is op alles wat er in de kerk gebeurd. Het is niet onze intentie om vervangend te zijn.