Geloof in je Project

Onderstaande tekst gaat over de opzet van onze Crowdfunding in het voorjaar van 2015. Het project werd tevens ondersteund door een subsidie van Kerk & Wereld. Danskerk is alle donateurs van destijds zeer dankbaar. Hierdoor hebben we een bijzonder project kunnen realiseren.

In september 2015 gaat Danskerk starten met een pilot in Amsterdam en Alkmaar. De pilot houdt in dat we in beide steden een bijzondere gastkerk hebben gevonden waar we dansmeditaties gaan aanbieden voor alle gelovigen & zinzoekers uit de stad. Wij willen met deze pilot onderzoeken of de dansmeditatie een brug kan zijn tussen mensen uit verschillende kerken en mensen die niet kerkelijk zijn maar er wel een verbinding mee ervaren. Aan het einde van de pilot brengen we een advies uit dat beschikbaar is voor alle kerken. In dat advies beschrijven we de ervaringen van deelnemers en begeleiders. We beschrijven of er concrete resultaten zijn die de verbinding zichtbaar maken. En als de ervaringen positief zijn, geven we natuurlijk handvatten hoe dit is op te zetten in andere steden.

Om echt tot verbinding te komen is het van belang dat we iets op gaan bouwen. Zowel in Amsterdam als Alkmaar gaan we daarom 2 x per maand op een vaste avond in de week de dansworkshops aanbieden. We zijn ontzettend blij met gastkerken die we hebben gevonden. In Amsterdam worden de dansworkshops aangeboden in de Dominicus (dominicusamsterdam.nl). In Alkmaar worden de dansmeditaties aangeboden in de Terpkerk. We sturen hiervoor een uitnodiging naar alle kerken in en rondom Alkmaar en Amsterdam en we maken het bekent bij netwerken die populair zijn onder zinzoekers. Wij van Danskerk geloven in de positieve en verbindende kracht van vrije dans. Dit is nieuw binnen kerken. Er is ervaring met sacrale dans en bibliodans, maar niet met vrije dans. Een nieuwe weg die naar onze mening de kerkdeuren opent naar elkaar en naar zinzoekers.De pilot start in september 2015 en loopt tot juli 2016. Daarna verwachten wij dat het netwerk kwalitatief zo goed is opgebouwd dat we op eigen kracht verder kunnen.

Helaas is Danskerk er niet mee verder gegaan omdat de groepen niet stabiel genoeg waren. We hadden het gevoel dat datgene wat wij wilden samenvoegen: Vrije Dans & Kerk… elkaar nog niet kon vinden. Wij blijven ervoor open staan. Dus als de Kerk een nieuwsgierigheid heeft naar Vrije Dans, komen we graag! Wel komen we met regelmaat in Utrecht…